14 Kasım 2012 Çarşamba

Twitter’da Askıya Alınan Hesabı Geri Alma


İnsan sosyal bir varlıktır. Toplumsal yaşamanın belirli kuralları vardır ve uymayanlar bir takım cezalar alırlar.  Bildiğiniz gibi Twitter sosyal medyanın liderlerinden biri. Burada da kurallar mevcut ve bu kurallara uymayanlar cezalandırılır.

Twitter’da bazı aktivitelerin limitleri mevcuttur. Mesela bir günde takip edebileceğiniz maksimum kişi sayısı 1000′dir. Bunun yanında günlük 1000 adet tweet gönderebilirsiniz. Günde en fazla 250 Direkt mesaj gönderme hakkına sahipsiniz. Bir saatte en fazla 4 kez e-posta adresi değişikliği yapma hakkına sahipsiniz. Bu gibi kuralları aştığınızda ya da ısrar ettiğinizde hesabınız askıya alınabilir.

Bir kişiyi rahatsız etmiş olabilirsiniz. Rahatsızlık verdiğiniz kişiler sizi spam olarak bildirebilir. Twitter buna seyirci kalamaz ve hesabınızı askıya alabilir. Ani şekilde engelleme alırsanız ve bu durum rahatsız edici boyutta olduğunda yine hesabınız askıya alınabilir.

Peki böyle bir şeyle karşılaşınca ne yapılmalı?

Bütün kurumlarda olduğu gibi bir dilekçe yazmamız gerekiyor. Ancak bunu kağıt kalemle değil de bir form aracılığıyla dolduracağız. Formda ingilizceniz iyiyse ingilizce yazmanızı tavsiye ederim.

Formda yer alan en üstteki katergoriden suspended accound yani askıya alınmış hesap kategorisini seçiyoruz.  Bir altında konu var. Oraya kendinize göre bir şeyler yazabilirsiniz. Description of problem bölümünde sorunu kısa ve anlaşılır bir dille ifade edin. Tam adınızı aşağıya yazın ve telefon numarası için en alttaki yeri boş bırakabilirsiniz.

Hesabınız kesinlikle aktif olur diye bir şey yok sonuçta bir dilekçe. Takipçi sayınız çok değilse yeni hesap açmanızı tavsiye ederim. Forma ulaşmak için tıklayın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder